Get Adobe Flash player

SSD vagy HDD

Véleményem szerint ez egy olyan technológia váltás, mint a CD és a magnókazetta esete.

Még drágább az SSD, de folyamatosan csökken az ára. Rendszer lemeznek már mindenképpen megéri SSD-t tenni a gépbe, mert olyan szinten lecsökkennek a betöltési idők, hogy szinte azonnal reagál minden utasításra a számítógép.

Nagy mennyiségű adat tárolására azonban, még javasolt hagyományos merevlemezt választani, mert egy Gigabájthoz kb. 1/8-ad – 1/10-ed áron jutunk az SSD-hez képest.

A hibrid megoldások (SSHD-k) célközönségét én még nem ismertem fel, de a gyártók biztos nem tévednek:) ezek árban közelebb vannak a merevlemezekhez, ellenben teljesítményben is inkább a lemezekkel közös mezőnyben tudnak labdába rúgni.

Fontos még megemlíteni, hogy a merevlemezek meghibásodásakor bizonyos esetekben olcsóbban (pár 10 000 Ft-ért) segíthetnek lementeni adatainkat a sérült adathordozókról. Ez az SSD-k esetén sokkal komolyabb műszaki felkészültséget igényel, így az adatok visszanyerése pár 100 000 Ft-ról indulhat.

Ez utóbbi költségek gondos és naprakész biztonsági mentéssel megelőzhetőek.

Rólunk mondták
"Közhasznú egyesület lévén, nem szabványos az ügymenetünk, ennek ellenére a NetOn jól tud alkalmazkodni hozzánk."
Kovács László FIX Egyesület
.
"Speciális hardver igényeink be- szerzésében kiváló partner a Neton Kft."
Michal Wojtkow Cinema City
.
"Felhasználói támogatásból és türelemből jeles!"
Forrás Csaba
.
"Üzletvitelünk miatt egyes beszer- zéseket és feladatokat nagyon szűk határidővel kell megoldanunk. Ebben rugalmas és jól együttműkö- dő társra találtunk a Neton-ban."
Füleki László Forum Hungary
.
"Gyártósoraink miatt számítógé- peinkben a legkülönbözőbb hard- verek és szoftverek találhatók meg. Így elvárás az az átfogó informatikai szakértelem számunkra, melyet a Neton képvisel."
Hazafi József VisionSMT Kft.