Get Adobe Flash player

Javasolt irodai számítógép

Nagy általánosságban elmondható, hogy az irodai felhasználású számítógépek kiválasztása során kevés tényleges kérdés szokott felmerülni. A számítógép rosszul megválasztott konfigurációja folyamatos fejtörést okozhat a használójának befolyásolva ezzel a munkafolyamatok hatékonyságát.

A gép teljesítményét alapján:

Intel i5 2 magos processzor (vagy azonos kategóriájú AMD)

Az i5-ös processzornál gyengébbet nem érdemes beszerezni, mert ennek a számítási teljesítménye biztosítja, hogy a gép akár 5 éven túl is használható legyen.

4 GB memória

A 4 GB memória elégséges, de ne késlekedjünk 8 GB-ra, ritkább esetben 16 GB-ra bővíteni, ha nagy méretű táblázatokkal, sok oldalas PDF-ekkel vagy prezentációkkal kell megburkoznia a gépnek.

120 GB adathordozó

Ekkora tárhelyen a legtöbb operációsrendszer, irodai alkalmazáscsomaggal és egyéb kiegészítő programokkal kényelmesen elfér, a céges vagy magánjellegű adatok tárolását lehetőség szerint NE PC-ken oldjuk meg, hanem kiszolgálókon.

Nagy 3D teljesítményű videokártya a szinte biztos, hogy szükségtelen, hacsak nem 3D modellezés, tervezés, videó feldolgozás a cél.

Ritkán előfordulhat, hogy a számítógépnek csatlakoznia kell különböző eszközökhöz pl. riasztó, beléptető, régi nyomtató, vagy pénztárgép. Ekkor lehet, hogy olyan csatlakozókra van szükség, amiket az új gépekről rendre lehagynak (COM, LTP, PS/2). Ilyen esetben javasolt olyan modellt keresni amiben ezek elérhetőek, vagy kártyával bővíthetőek. Az USB-s átalakítókkal sajnos nem minden régi eszköz és alkalmazás kommunikál.

Mindezek figyelembe vételével hosszútávon megbízható munkaeszközt kaphatunk.

Rólunk mondták
"Közhasznú egyesület lévén, nem szabványos az ügymenetünk, ennek ellenére a NetOn jól tud alkalmazkodni hozzánk."
Kovács László FIX Egyesület
.
"Speciális hardver igényeink be- szerzésében kiváló partner a Neton Kft."
Michal Wojtkow Cinema City
.
"Felhasználói támogatásból és türelemből jeles!"
Forrás Csaba
.
"Üzletvitelünk miatt egyes beszer- zéseket és feladatokat nagyon szűk határidővel kell megoldanunk. Ebben rugalmas és jól együttműkö- dő társra találtunk a Neton-ban."
Füleki László Forum Hungary
.
"Gyártósoraink miatt számítógé- peinkben a legkülönbözőbb hard- verek és szoftverek találhatók meg. Így elvárás az az átfogó informatikai szakértelem számunkra, melyet a Neton képvisel."
Hazafi József VisionSMT Kft.